Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Koningspaar bespreekt klimaatverandering met jongeren in Albany

  •    •  
12-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
king-willem-alexander-109490_1280 geknipt

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdag in de stad Albany, in de Amerikaanse staat New York. Daar praten ze onder meer met scholieren en studenten over klimaatverandering.

Het paar begint de dag met een ontmoeting met Nederlandse directeuren van bedrijven in Albany en een bezoek aan NY Creates, een techhub waar een machine van het Nederlandse bedrijf ASML staat.

Koningspaar bespreekt gezamenlijke aanpak klimaatverandering

Met scholieren en studenten spreekt het paar over klimaatverandering en hun visie hierop. Ook vertellen de jongeren wat het belang is van een gezamenlijke aanpak van klimaatverandering. De dag wordt afgesloten met een netwerkbijeenkomst met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de culturele sector.

Het bezoek aan Albany is onderdeel van het vierdaagse werkbezoek aan de Amerikaanse staten Georgia en New York. Eerder was het stel al in de steden Atlanta en Savannah, donderdag staat de stad New York op de planning.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.