Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kamervragen over ontsnapte gorilla `Bokito’ in Diergaarde Blijdorp_22_05_2007

  •  
22-05-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_130062.jpg
De uitbraak van gorilla Bokito, afgelopen vrijdag in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp, maakt pijnlijk duidelijk dat er allerlei problemen zijn met het tentoonstellen van dieren. PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand heeft Kamervragen gesteld aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
De PvdD vraagt of de minister maatregelen zal nemen tegen dierentuinbezoekers die er op uit zijn dieren te provoceren, zoals wellicht met Bokito is gebeurd. Verder wil de partij weten of de minister van mening is dat het tentoonstellen van zeer aan de mens verwante dieren zoals de gorilla past in de huidige tijd en het huidige denken over de rechten van dieren en of zij wil komen tot een verbod op het houden en tentoonstellen van mensapen.
De PvdD vindt het onacceptabel dat dieren omwille van vermaak van de mens levenslang worden opgesloten in dierentuinen. Het leefgebied van de dieren is hier dermate verkleind, dat het voor hen onmogelijk is om hun natuurlijke gedragingen uit te voeren. Om die reden is de partij dan ook van mening dat dierentuinen zich louter ten doel zouden moeten stellen om alleen de met uitsterven of anderszins bedreigde dieren (bij voorkeur tijdelijk) op te vangen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.