Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Amsterdam moet beleid rondom uitstoot bijstellen

  •    •  
24-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
Amsterdam_pixabay

© Pixabay

De eis die Amsterdam per 1 januari 2025 stelt aan nieuwe bedrijfsbusjes en vrachtwagens gaan gelden in een kleiner gebied dan het stadsbestuur voor ogen had: niet de hele stad binnen de Ring A10 wordt voor deze voertuigen uitstootvrij, maar alleen de zone binnen de S100. Dat schrijft Het Parool.

Amsterdam afhankelijk van Den-Haag voor uitstootbeleid

Wie vanaf 1 januari 2025 met een nieuwe bestelauto het gebied binnen de Centrumring in wil, mag geen uitstoot meer veroorzaken. Eerder was de ambitie om een groter gebied uitstootvrij te maken, maar daarvoor is de stad afhankelijk van Den Haag: om alle verkeersborden aan te passen moet eerst de wet worden gewijzigd.

Een duidelijke aanduiding voor uitstootvrije zone

Na de val van het kabinet werd de voorgestelde wijziging tot een controversieel onderwerp verklaard waardoor die pas zal worden behandeld als het nieuwe kabinet is aangetreden. Verkeerswethouder Melanie van der Horst zegt dat de combinatie van borden voor milieuzones en voor uitstootvrije zones tot onduidelijkheid leidt. "Je hebt eenduidige borden nodig, anders zaai je verwarring."

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.