BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Pauw

12 okt 2015
Nederland moet in de ogen van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra onaantrekkelijk worden gemaakt voor vluchtelingen. Een totaal ander standpunt dan dat van D66, dat vindt dat vluchtelingen juist zo snel mogelijk aan het werk moeten. De partijen staan lijnrecht tegenover elkaar en daarom gaan fractievoorzitters Halbe Zijlstra en Alexander Pechtold vanavond met elkaar in debat. De centrale vraag: hoe moeten we vluchtelingen opvangen?

De trainer van Vitesse, Peter Bosz, hangt een schorsing van vier wedstrijden boven het hoofd. De tuchtcommissie van de KNVB legde de trainer deze straf op nadat hij zich tijdens een bekerduel met Heracles Almelo aardig had misdragen. Bosz is het absoluut niet eens met de beschuldigingen en ging in beroep. Vanavond mag hij nog n keer zijn zegje doen voor de tuchtcommissie en direct na de zitting doet hij verslag bij Pauw.

Hoe gaat het er nou cht aan toe in een vluchtelingenopvang? Die vraag stelde Ralph en Bionda de Kreij zichzelf. Het echtpaar besloot hun vooroordelen overboord te gooien en vluchtelingen in de sporthal in Pijnacker te helpen. Op Facebook plaatste Ralph een post met zijn ervaringen, die binnen de kortste keren viral ging. Vanavond schuiven zij samen aan om te vertellen over hun bijzondere initiatief.