BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Pauw & Witteman 24 september

24 sep 2013
Reclames voor overspelwebsites als Second Love, die vreemdgaan stimuleren, moeten worden voorzien van een waarschuwing: 'Let op. Vreemdgaan dupeert kinderen.' Dat zegt SGP-leider Kees van der Staaij. Hij vindt dat vreemdgaan net als roken, alcoholgebruik en het lenen van geld voor schade kunnen zorgen. Seksuoloog Goedele Liekens en advocaat Gerard Spong debatteren met hem over dit onderwerp.

Peter Scheffer is correspondent in Buenos Aires voor RTL-nieuws en Trouw. Hij filmde voor (het internetkanaal) VICE een under-cover een smokkelroute tussen Bolivia en Argentinie waar kilos cocaine moeiteloos de grens passeren. Zijn reportage trok de aandacht tot in het Amerikaanse Congres en Peter werd deze week gevraagd om daar te vertellen over zijn ervaringen. De VS zijn bang dat na Mexico nu Argentinie als narco-staat op staat en hun internationale War on Drugs in gevaar brengt.

Arjen Westra overleefde afgelopen weekend de aanslagen in winkelcentrum Westgate in Nairobi, waarbij 62 mensen om het leven kwamen. Westra wist zich in veiligheid te brengen door op de grond te blijven liggen. Een vriendin van hem zat 5,5 uur in een bezemkast om zich te verstoppen voor de terroristen. Vanmiddag is hij teruggekomen naar Nederland en vanavond schuift de journalist, die sinds 2002 in de Keniaanse hoofdstad woont, aan bij Pauw & Witteman.