DWDD University presenteert: 'Licht' door Robbert Dijkgraaf

02-12-2016

Professor Robbert Dijkgraaf is voor de zesde maal terug met een nieuwe DWDD University. In een live hoorcollege vertelt hij dit keer meer over de wonderen van 'licht'. Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam richt Dijkgraaf zich vanuit de Gashouder tot elfhonderd belangstellenden en de kijkers thuis.

"Waarom is de lucht blauw en de ondergaande zon rood? Wat hebben radio en rntgenstraling gemeen? Waar komen de pigmenten van verf vandaan? Hoe kunnen ons oog en brein drie primaire kleuren onderscheiden, en waarom zien vogels, bijen en garnalen er zo veel meer? Van de oerknal tot de regenboog verbindt de magie van het licht alles om ons heen", aldus Dijkgraaf.

Zoals we van hem gewend zijn, geeft Robbert Dijkgraaf zijn college aan de hand van historische beelden, charmante huis-, tuin-, en keukenvoorbeelden en spectaculaire animaties.

Licht is het zesde college van Robbert Dijkgraaf die sinds 1 juli 2012 directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton is. Naar zijn colleges over de Oerknal, Het Allerkleinste, Albert Einstein, Het Oneindige en Zwarte Gaten, keken meer dan n miljoen mensen. 

Alle DWDD University's zijn hier verzameld.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar