BNNVARA
Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Sadet Karabulut en Rachid Guernaoui (21-05-2013)

21-05-2013

Meerdere politici hebben vandaag poolshoogte genomen in de Haagse Schilderswijk. Ze deden dit naar aanleiding van een artikel in dagblad Trouw van afgelopen zaterdag waarin de krant schreef dat de wijk een 'enclave is van orthodoxe moslims'. 

Zowel minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken als PVV-leider Geert Wilders bezochten de wijk. Na zijn verblijf zei Asscher niet de indruk te hebben dat in een deel van de Haagse buurt religieuze normen aan anderen worden opgelegd.

Sharia
Wilders dacht daar anders over. Met zijn bezoek wilde hij de inwoners laten zien dat in ons land Nederlandse wetten en normen gelden. 'Hier heerst geen sharia,' zei de PVV-leider. Ook sprak hij nog met de politie die te kennen gaf niet het beeld te herkennen dat door het artikel in Trouw werd geschetst. Gemeenteraadleden in Den Haag bevestigden dat er geen sprake is van een heersende sharia in de wijk.

Vanavond in Pauw & Witteman gaan SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en D66-fractievoorzitter van de gemeente Den Haag Rachid Guernaoui met elkaar in debat over religieuze normen in de Schilderswijk.

Volg Rachid Guernaoui en Sadet Karabulut ook op Twitter.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar