Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Sander Terphuis (24-04-2013)

24-04-2013

PvdA-lid Sander Terphuis is een petitie begonnen om het strafbaarstellen van illegaliteit uit het regeerakkoord te krijgen. Volgens de uit Iran gevluchte PvdA'er  overwegen tientallen PvdA'ers hun lidmaatschap op te zeggen.

Schijnoplossing
In de petitie van het PvdA-lid  staat onder meer dat strafbaarstelling van illegaliteit een schijnoplossing en inhumaan is, en dat het een klopjacht kan openen op illegalen en ernstige gevolgen heeft voor de toegang van kinderen tot onderwijs en medische zorg. Ook is Terphuis bang dat illegalen eerder uitgebuit worden en de mensenhandel zal toenemen.

Het strafbaarstellen van illegaliteit is al langer een pijnpunt bij de PvdA. In een eerder debat zei PvdA-Kamerlid Recourt dat hij strafbaarstelling "een zeer onplezierige maatregel" vindt, maar dat het wel onderdeel is van het regeerakkoord "dus er is geen ruimte om daarin te bewegen."

Sander Terphuis is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om uit te leggen waarom hij niet wil dat illegaliteit strafbaar wordt gesteld.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.