Mirjam Sterk (03-04-2013)

03-04-2013

Vandaag hebben ministers Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en Jet Bussemaker (Onderwijs) bekend gemaakt dat Oud-CDA-Kamerlid Mirjam Sterk de nieuwe ambassadeur jeugdwerkloosheid wordt.

Bemiddelende rol
Als ambassadeur gaat Mirjam Sterk een bemiddelende rol spelen bij het terugdringen van de jeugdwerkloosheid, die door de crisis is opgelopen tot 15,5 procent. Het kabinet heeft al eerder aangekondigd dat het 50 miljoen euro extra vrij maakt om de werkloosheid onder jongeren te bestrijden. 

Jeugdwerkloosheid in Europa
Ten opzichte van andere Europese landen valt de jeugdwerkloosheid in Nederland nog mee. Volgens de Europese rekenmethode is 10,4 procent van de jongeren hier werkloos. Alleen in Duitsland (7,7%) en Oostenrijk (8,9%) is de jeugdwerkloosheid lager. In landen als Itali (37,8%), Portugal (38,2%), Spanje (55,7%) en Griekenland (58,4%) is die vele malen hoger.

Mirjam Sterk was van 2002 tot 2012 lid van de Tweede Kamer voor het CDA, de laatste 2 jaar als vicefractievoorzitter. Vanavond is ze te gast bij Pauw & Witteman om haar plannen voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid te bespreken.

De NOS houdt een banenblog bij van werkloze jongeren, dit blog is hier te volgen.

Volg Mirjam Sterk ook op Twitter.


Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar