BNNVARA
Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Tommy Wieringa (20-02-2013)

20-02-2013

Schrijver Tommy Wieringa presenteert voor de VPRO vanaf 24 februari de zesdelige televisieserie De Grens, in dit programma onderzoekt hij de rafelranden van Nederland. 

Grensbewoner
De Nederlandse grenzen, die sinds de oprichting van de Europese unie langzaamaan vervagen, zijn in het verleden bepaald door oorlogen en wapenstilstanden, door politieke, strategische en economische belangen. De Nederlandse grenzen vormen daarom een bron van verhalen.  Maar de grens werd ook gebruikt om dat wat niet welgevallig was, in een verre uithoek weg te kunnen stoppen. De reis voert langs illustere grensbewoners en cruciale momenten in de vaderlandse geschiedenis. Wie is die grensbewoner? Wat is zijn identiteit en hoe ziet zijn dagelijkse bestaan eruit?

Tommy Wieringa brak als auteur door met het boek Joe Speedboot, vanavond is hij te gast bij Pauw & Witteman om het programma De Grens te bespreken.

Tommy Wieringa was eerder bij ons te gast om zijn boek Caesarion te bespreken, bekijk de uitzending van 14-05-2009 hier.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar