Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Waffles + Mochi’s Holiday Feast: euforisch in de keuken

  •  
24-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Waffles + Mochi’s Holiday Feast
Fijne bonusaflevering van kindertelevisiereeks staat in het teken van de feestdagen en doet smachten naar lekker en gezond eten.
Waffles + Mochi’s Holiday Feast staat in het teken van Freezie Day, de feestdag die de twee wezentjes in hun iglo vieren wanneer het winter is. Er is echter een probleem: er is geen eten. Gelukkig komen er een aantal culinair onderlegde gasten langs met proviand. Ondertussen vliegen Waffles en Mochi, voordat het diner begint, naar verre oorden. Waffles + Mochi is natuurlijk ook educatieve televisie, en een aflevering over het winterseizoen leent zich uitstekend voor een uitlegvideo over de langste en de kortste dag op aarde – en dat Australiërs de feestdagen vieren in het zonnetje.
Waffles en Mochi reizen af naar twee uitersten: het aangename Hawaï waar de zon volop schijnt en het noorden van Noorwegen waar de zon in de winter het grootste deel van de dag onder is. Op locatie krijgen ze uitleg over lokale eettradities. Zo legt een Hawaïaans gezin uit wat het oogstfeest Mahakiki voor hun betekent, en welke gerechten ze dan eten. Belangrijk om te weten is dat Hawaïanen dan de overvloed van de aarde vieren en 'alleen nemen wat ze nodig hebben'. In Noorwegen komt het duo vervolgens terecht bij de Saami; de rendierherders die traditiegetrouw in hun tent, de lavvu, koken. Een soort bramen worden toegevoegd aan een stoofpot. De vruchten worden in de zomer geplukt en in de winter verwerkt in het eten.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Waffles + Mochi’s Holiday Feast
In de iglo van Waffles en Mochi zitten de bezoekers, waaronder artiest Tracee Ellis Ross, ongeduldig te wachten op de kekke beestjes. Als ze eenmaal zijn gearriveerd, en het eetfeest kan losbarsten, dan volgt nog een beeldbelmoment met – hoe kan het ook anders – Michelle Obama. Waarop Ross aan een sneeuwwitte piano begint te zingen en euforie de boventoon voert. Waffles + Mochi’s Holiday Feast is opnieuw kindertelevisie die ook leuk is voor volwassenen, niet te pedant is qua sfeer, en je doet smachten naar lekker en gezond eten.
Waffles + Mochi’s Holiday Feast, vanaf 24 november 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief