Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Vacaciones de Verano: impactvolle Spaanse slapstick

  •  
14-11-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
VacacionesVerano

© Netflix

Twee minkukels moeten noodgedwongen aan het werk in een vakantieoord en nemen stiekem hun kinderen mee in weinig originele maar blij vlagen grappige komedie. 

Félix (Santiago Segura) is een minkukel die niet doorheeft dat zijn echtgenote al ruim een half jaar vreemdgaat. Als de affaire toch boven water komt dan is hij ten einde raad. En wie blijkt de boosdoener? De psycholoog die zijn kinderen bezoeken. Maar misschien wil vrouwlief hem terug als hij promotie maakt op zijn werk? Enkele dagen later is hij echter zijn baan ook kwijt. Hij wordt samen met zijn onuitstaanbare collega Óscar (Leo Harlem) ontslagen. Wat nu? Félix en Óscar slaan de handen ineen en gaan aan het werk als kinderentertainers in een vakantiepark. 

Er zijn echter wel een paar problemen. De kids van de twee mannen moeten mee en dat mag officieel helemaal niet. Als Félix en Óscar aan het werk zijn dan moeten zij iets voor zichzelf doen en intussen veinzen dat ze hun vaders niet kennen. En bovenal, verzucht Óscar tegen Félix: ‘Ik heb een hekel aan kinderen en jij bent allesbehalve gezellig.’ Maar de rest van de film laat zich wel raden: Óscar houdt toch wel van zijn kroost; Félix wordt verliefd op een andere, veel leukere vrouw. De plot van Vacaciones de Verano is flinterdun en voorspelbaar.

Vacaciones_de_verano_n_00_21_47_17

© Netflix

Toch heeft de film net als het acteerwerk van komieken Segura (die tevens het script schreef en tekende voor de regie) en Harlem iets ontwapenends. De twee personages hebben hun relatie tot de realiteit een beetje verloren en proberen die via hun kinderen weer te herstellen. En die kinderen zijn goed gecast: Segura betoont zich een uitstekende kinderregisseur, met scènes vol slapstick die memoreren aan De Boefjes; denk aan gekibbel bij het buffet. Ook doet Vacaciones de Verano bij vlagen denken aan komediefilms van weleer, zoals Beethoven (1992): de Spaanse film is net als deze klassieker geen meesterwerk maar raakt af en toe wel de juiste (komische) snaar.

Vacaciones de Verano, vanaf zondag 12 november 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief