Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

The Map of Tiny Perfect Things: slappe tienerromcom

  •  
13-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
The Map of Tiny Perfect Things
Dat de personages dezelfde dag keer op keer beleven à la Groundhog Day, verveelt op den duur.
Dezelfde dag keer op keer beleven, het overkomt tiener Mark (Kyle Allen). Hij weet precies wanneer een bepaalde auto voorbijrijdt, wanneer meeuwenstront op een specifieke plek uit de lucht valt en rond welke tijd een skateboarder een onnavolgbare truc zal opvoeren. Mark kent de dag tot in de details. En dat hij dezelfde 24 uur voortdurend doormaakt betekent dat hij gisteren gemaakte fouten tot in de eeuwigheid kan herstellen. Zo is hij al dagen bezig een meisje te versieren bij het lokale zwembad in de idyllische Amerikaanse buitenwijk waarin hij leeft. Totdat Mark ontdekt dat leeftijdsgenoot Margaret (Kathryn Newton) eveneens vastzit in de tijd.
Nu kunnen ze gezamenlijk zwerven over straat, ouwehoeren en vooral lachen om wat komen gaat. Totdat Margaret met een zweverig betoog over dimensies kenbaar maakt dat ze haar oude of echte leven, het is maar hoe je het ziet, terug wil, en dan blijkt The Map of Tiny Perfect Things tegen het einde ook te draaien om het soms permanente karakter van het nemen van afscheid – dit soort films (zie ook Groundhog Day , waar voortdurend naar wordt geknipoogd) communiceren immers steevast een diepere betekenis. Maar het bij vlagen dromerige (ja, tieners dromen nog) en vervelende (climaxen komen schromelijk te laat) drama draait vooral om de opbloeiende romance tussen Mark en Margaret, tieners gespeeld door twintigers.
The Map of Tiny Perfect Things
En van die twee twintigers overtuigt Allen geenszins: hij oogt als een soort cartooneske boy next door, een lege huls. Een personage dat niet zou misstaan in menig melodrama. Newton heeft daarentegen nog niet de acteerpower om de film naar een hoger niveau te tillen, waardoor The Map of Tiny Perfect Things uiteindelijk niets meer is dan een slappe romcom met bedenkelijke ongeloofwaardigheden; ongeloofwaardigheden waar je normaliter – zie nogmaals Groundhog Day – misschien ietsjes sneller overheen kijkt. Zo worden we geacht te geloven dat Mark de ingenieuze kaart waar de titel naar verwijst – met daarop de bijzonderheden van de dag – elke ochtend in enkele minuten in elkaar flanst.
The Map of Tiny Perfect Things
Saillant is trouwens dat Amazon Prime Video afgelopen november aankondigde dat Sundancehit Palm Springs – een vehikel voor Andy Samberg en Cristin Milioti – begin 2021 bij de streamingdienst (dus ook in Nederland) zou verschijnen. En waar draait Palm Springs om? Over een man en vrouw die vastzitten in een dag. En die film schijnt, in tegenstelling tot The Map of Tiny Perfect Things, wél goed te zijn. Maar vooralsnog moeten we het doen met de laatstgenoemde titel.
Map of Tiny Pretty Things, vanaf 12 februari 2021 op Amazon
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief