Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Zo klonk Nederland

  •  
11-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
ZoKlonkNederland

© BNNVARA

Vroege Vogels gaat terug in de tijd in een podcastreeks die zich ergens tussen hoorspel en -college bevindt.

De nieuwste Vroege Vogels-podcast beantwoordt een behoorlijk obscure vraag: hoe klonk het om tijdens de ijstijd door Nederland (beter gezegd: het gebied dat later Nederland zou worden) te lopen? Je hoort, zeker met een koptelefoon op, een fraai straaltje sound design in Zo klonk Nederland, waarbij je daadwerkelijk tussen krakende takken in de gierende wind lijkt te staan.

Daar blijft het overigens niet bij; de podcast biedt historische wandelingen, waarbij experts uitleg geven over het dieren- en plantenleven. Dat levert hier en daar wat knullig toneelspel op (er wordt gedaan alsof men echt tussen de mammoeten en hyena’s loopt), maar zorgt vooral voor een stuk duiding over de natuur in de verre geschiedenis.

Die experts zorgen ervoor dat Zo klonk Nederland niet alleen historische sfeer brengt, maar ook een flinke hoeveelheid informatie op laagdrempelige wijze vertelt. De podcastreeks is dan ook het best te benaderen als een combinatie tussen hoorspel en -college, waarin liefhebbers van natuurgeschiedenis hun hart kunnen ophalen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief