Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Wie redt Wilbert (en de rest van de mensheid)?!

  •    •  
16-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
248 keer bekeken
  •  
Wie redt Wilbert (en de rest van de mensheid)_!_VPRO_2024 (c) Anne Claire de Breij

© Anne Claire de Breij / VPRO

De gesprekken met de zwaarmoedige Wilbert bieden een even luchtige als nuttige blik op het thema mentale gezondheid.

Wilbert van de Kamp (35) lijdt, net als veel mensen van zijn generatie, aan zwaarmoedigheid en depressies. Zijn goede vriendin, journalist Mette te Velde (44), wil in de VPRO-podcast Wie redt Wilbert (en de rest van de mensheid)?! manieren vinden om haar vriend en andere gelijkgestemden te laten zien dat het glas soms halfvol is.

Dit doet Te Velde door elke aflevering in gesprek te gaan met een gast die wél positief in het leven staat. Het gezelschap is uiteenlopend: rapper Donnie vertelt hoe hij een nummer met René Froger maakte (‘Bon gepakt’) om zijn oma een plezier te doen. Vervolgens legt winti-priester Marian Markelo uit hoe ze kracht put uit de geschiedenis van haar familie.

Wie redt Wilbert (en de rest van de mensheid)?! benadert het thema van mentale gezondheid op een luchtige manier, en bewijst daarmee dat gesprekken hierover niet altijd zwaar hoeven te zijn. De podcast geeft mooie tips voor diegenen die worstelen en zorgt voor begrip voor hun omgeving, en dat valt te prijzen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief