Het onderzoek naar een verdwijning levert meer dan een whodunit op.
In 2011 verdween de 25-jarige Britta Cloetens spoorloos. Haar buren in Antwerpen maakten zich zorgen toen ze haar was dagenlang in de achtertuin zagen drogen, en haar ouders konden hun dochter telefonisch maar niet te pakken krijgen. De Verdwijning van Britta Cloetens volgt het politieonderzoek naar de verdwenen Vlaamse.
Wat fascinerend is aan de podcast, geproduceerd door Eén en VRT, is de directheid van de gebeurtenissen. We horen niet, zoals in veel true crime-series, eerst een lijst met verdachten die één voor één afgestreept worden. Nee, De Verdwijning van Britta Cloetens richt zich meteen op de hoofdverdachte: autoverkoper Tijl Teckmans. Al snel blijkt dat hij de laatste persoon is die de Vlaamse levend heeft gezien, en de politie treft een flinke hoeveelheid sporen van Cloetens in zijn auto aan.
Het lijkt even alsof de zaak snel is opgelost, maar Teckmans blijkt een kille manipulator, die spelletjes speelt met de onderzoekers. Fragmenten van de politieverhoren, die allemaal werden opgenomen, vormen het centrale deel van de podcastreeks. Teckmans frustreert de agenten en de nabestaanden met zijn cryptische omschrijvingen en zijn algehele weigering om mee te werken, ondanks een stortvloed aan bewijs. Het verandert De Verdwijning van Britta Cloetens van een whodunit in een meeslepend verhaal over het hoe én waarom van een schokkende verdwijning.