Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: De rode draad

  •  
25-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Rode Draad
Van de techindustrie tot het leger en het milieu: hoe China wereldleider hoopt te worden.
China heeft grootse plannen voor de rest van de 21ste eeuw. In 2025 moet het land marktleider zijn op het gebied van high tech, in 2049 moet het het machtigste leger ter wereld hebben en in 2060 moet China volledig klimaatneutraal zijn. Die ambitieuze plannen komen uit de koker van leider Xi Jinping.
De Chinese president is volgens geopolitiek expert Ties Dams de machtigste man ter wereld. In De rode draad verdiept radiomaker Saar Slegers, samen met Dams en correspondent Cindy Huijgen, zich in Jinpings toekomstplannen. Welke maatregelen nemen de Chinezen om zich naar de top van de wereld te werken, en welke gevolgen merken we daarvan in Nederland?
De afleveringen van De rode draad richten zich, na het eerste deel dat over Xi Jinping gaat, allemaal op een specifiek doel van China. Vooral de getuigenissen van Huijgen maken duidelijk hoe ver het land gaat, en hoeveel persoonlijke vrijheden de bevolking moet opofferen, om al die grootse ambities van de president waar te maken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief