Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Podcast van de week: Cocaïnekoorts

  •  
06-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
Cocaïnekoorts
Het indringende verhaal van de opkomst van Ridouan Taghi en zijn drugsrijk.
Hoe groeide Ridouan Taghi uit tot de leider van een van de grootste drugskartels van Europa en Afrika? In de NRC-podcast Cocaïnekoorts wordt duidelijk hoe de in Nieuwegein opgegroeide Taghi begon met het verkopen van hasj en zich stilletjes opwerkte naar een toppositie in de georganiseerde misdaad.
Daarbij focust Cocaïnekoorts zich niet alleen op het verhaal van Taghi, maar ook op de drugshandel in het algemeen. Via een bezoek aan de Rotterdamse haven wordt duidelijk hoe bendes drugs het land in smokkelen, die via ‘uithalers’ uit de containers verdwijnen. Daarnaast onderzoeken verslaggevers Jan Meeus, Elze van Driel en Gabriella Adèr de vraag hoe zoveel jongeren in de drugshandel terechtkomen.
Om die handel te organiseren, ging de in 2019 gearresteerde Taghi over lijken. De podcast doet een indringend verslag van de meedogenloosheid waarmee hij te werk ging. Cocaïnekoorts is een zeer vaardig gemaakt verslag van de opkomst van een topcrimineel, de grootte van zijn organisatie en het geweld waarmee hij zich naar boven werkte.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief