Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

NPO wil serie maken met een externe vod-aanbieder

  •  
16-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Overspel
Het gaat om een experiment waarvoor vod-diensten als Netflix en Amazon zich kunnen aanmelden.
De NPO staat open voor een samenwerking met externe mediadiensten, nationaal en internationaal, om samen een groots opgezette Nederlandse dramaserie te maken. Dat liet NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman vandaag weten in haar nieuwjaarstoespraak. Het gaat dan om een experiment waarbij tot en met 2021 in totaal vijf producties mogelijk zijn, en waarvoor diensten als Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon zich kunnen aanmelden. Rijxman: 'Samenwerking levert meer budget op voor de creatieve industrie in Nederland en zorgt voor een breder zichtbaar Nederlands product.' Het is voor het eerst dat de publieke omroep samenwerking zoekt met commerciële partijen. In het verleden werden op Netflix al enkele NPO-series (zoals Overspel , foto) aangeboden.
Het nieuws werd door de NPO bekendgemaakt op de vooravond van de release van de allereerste volledig Nederlandse Netflix-productie: de nieuwe horrorserie Ares.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief