Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Netflix Afterparty: The Best Shows of the Worst Year: lollig en lichtzinnig

  •  
02-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
David Spade
Weinig pretentieuze talkshow gepresenteerd door David Spade beklijft door luchtige karakter.
Komiek David Spade weet waar we na een beladen jaar behoefte aan hebben: lollige, lichtzinnige televisie. In zijn nieuwe talkshow, Netflix Afterparty, wordt hij geflankeerd door vakgenoten Fortune Feimster en London Hughes. Het trio spreekt – soms in de studio, dan virtueel – in de eerste aflevering onder meer Kevin Hart, Emma Corrin (prinses Diana) en Josh O’Connor (prins Charles) uit The Crown en Anya Taylor-Joy uit The Queen's Gambit. Tussendoor maakt Spade de kijker deelgenoot van zijn flauwige maar pretentieloze humor. Sowieso is de dynamiek tussen Spade, Feimster en Hughes fijn. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze weinig met elkaar gemeen hebben.
Dit leidt tot sprankelende momenten. Waarin de drie humoristen – de veteraan (Spade), de absurdist (Feimster) en de frisse nieuweling (Hughes) - er op los improviseren. En misschien is dit een projectie, maar het lijkt alsof ze er ontzettend zin in hadden, om weer eens met collega’s te mogen sparren. Omdat veel stand-up komieken hun tours in het afgelopen voorjaar moesten annuleren. In dat opzicht is Netflix Afterparty (de eerste aflevering heeft de treffende titel ‘The Best Shows of the Worst Year’) een slimme zet. Het is wij van WC-eend adviseren WC-eend, maar dan gelardeerd met goede grappen en gesitueerd in een kleurrijke studio.
Tegelijkertijd weet Spade dat hij op televisiegebied niet per se de onvervalste innovator is. Hij heeft eveneens niet de gewichtige uitstraling van – bijvoorbeeld – een Stephen Colbert. Maar Hughes en Feimster maken een hoop goed. En belangrijker: Spade is niet uitsluitend de presentator of de vragensteller, maar ook onderdeel van het geheel. Een insider. Die zelf met z’n redactie de krenten uit de Netflixpap heeft gezocht. Dit smaakt naar meer – en dat komt er ook, de volgende aflevering is komiek Bill Burr ( F is for Family ) te gast.
Netflix Afterparty: The Best Shows of the Worst Year, vanaf 2 januari 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief