Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Denzel Washington, an American Model: documentaire te zien bij de NPO

  •  
14-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
210 keer bekeken
  •  
malcolm-x_4oGue4

© Warner Bros. Pictures

De tweevoudig Oscarwinnaar is onder meer bekend van zijn drama's met Spike Lee (Malcolm X, He Got Game) en zijn actiefilms met Tony Scott (Man on Fire, Crimson Tide).

Op dinsdag 12 december kun je bij de NPO kijken naar de documentaire Denzel Washington, an American Model, waarin de carrière en de invloed van de tweevoudig Oscarwinnaar onder de loep wordt genomen. Hij won in 1990 zijn eerste beeldje voor beste bijrol (voor het oorlogsdrama Glory) en was in 2002 na Sidney Poitier de tweede zwarte acteur die een Oscar won voor beste hoofdrol (voor het politiedrama Training Day). Washington is tevens bekend van zijn samenwerkingen met Spike Lee, zoals Mo Better Blues, Malcolm X (foto) en He Got Game. En de acteur is ook een graag gezien gezicht in actiefilms: hij werd vaak gecast in de blockbusters van Tony Scott (zoals Crimson Tide, Man on Fire en Unstoppable) en had zijn eigen franchise met The Equalizer.

Denzel Washington, an American Model is 12 december om 22.40 uur te zien op NPO 2.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief