Logo VARAgids
Alles over tv, series, films en podcasts

Central Park S02E01: fijne ouverture

  •  
25-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Central Park S02
Openingsaflevering over een stroomstoring in New York biedt de personages de kans om te schitteren in kleurrijke dansacts.
New York ontwaakt, en boswachter Owen Tillerman (Leslie Odom Jr.) zingt 'een nieuwe dag, er middenin'. Maar de eerste aflevering van het tweede seizoen van Central Park draagt niet voor niets de titel ‘Central Dark’: New York wordt na zonsondergang ineens geteisterd door een stroomstoring die het park en de straten eromheen – tot aan New Jersey – verduistert. Om de tijd te doden besluiten Tillerman en zijn gezin een bordspel te gaan spelen waarin je moet achterhalen wie de heks is. Vastgoedmagnaat en beroepsengerd Bitsy Brandenham (Stanley Tucci) probeert tegelijkertijd vanuit het door haar verachte New Jersey, waar ze een congres voor hoteliers bijwoont, Manhattan te bereiken in het donker.
De premisse van de aflevering biedt de schrijvers vooral kans om de 'usual suspects' te laten schitteren in kleurrijke dansnummers die in wezen niets met de plot te maken hebben - waarbij Paige nu wordt gespeeld door Emmy Raver-Lampman in plaats van Kristen Bell, vanwege kritiek op het eerste seizoen (Paige, een personage van dubbelbloed, zou gespeeld moeten worden door een vrouw van kleur). Sowieso is Central Park amper plotvast: oneliners, geestigheden en kleine morele lessen domineren de geanimeerde sitcom, net als in diens voorganger Bob’s Burgers. Zoals wanneer Tillermans assistent midden in de stroomstoring besluit alle elektrische apparatuur weg te gooien, omdat het toch niet meer werkt – probeer zo’n iemand maar ervan te overtuigen dat de computer en de scanner gewoon weer volledig operationeel zijn zodra de volts weer door het elektriciteitsnet heen gieren.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Central Park S02
Maar tijdens een stroomstoring, zéker in New York, gebeuren er nog weleens omineuze zaken – zie bijvoorbeeld die uit 1977, toen er naarstig werd geplunderd. Ditmaal blijft de schade evenwel beperkt. Hoewel het arcadische Central Park niet uit de gevarenzone lijkt. Bitsy heeft geheime papieren bemachtigd waarin de infrastructurele plannen van New York in de komende tien jaar worden uiteengezet. Het is te hopen dat ze die niet kan en gaat misbruiken zodat ze het stadspark alsnog kan transformeren tot een colonne aan woontorens. Zo ver komt het echter nog net niet in deze fijne opening van het tweede seizoen.
Central Park S02, vanaf 25 juni 2021 wekelijks op Apple TV+, waarbij er wordt afgetrapt met drie afleveringen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Ontvang elke werkdag de beste kijktips met de Avondeditie-nieuwsbrief