Elke drie weken in een andere wijk ergens in Nederland volgen BNNVARA en de EO gewone mensen. Wie zijn ze en hoe zien hun levens eruit?

Typisch: hoe is het nu met... (4/4)

16-05-2019
Jens heeft met zijn vader Herman een koeien- en schapenboerderij in Oosterend op Texel. Het is druk bij de familie Barhorst, want het is lammertijd. Jens houdt meer van koeien, maar heeft nu nog rekening te houden met zijn vader. Hij knapte het oude huisje van zijn opa en oma op en begon een bed and breakfast. Maar op uitgebreid ontbijt hoeven de gasten niet te rekenen. De Texel 29 van de broers Marco en John vaart nog elke maandag uit. Vader Drijver is dit jaar overleden, en daar had niemand op gerekend. Nieuw aan boord is Giel, de zoon van Rianne. Toen zij zwanger was van Giel kwam haar vader om het leven bij een ongeluk op zee en nu vaart Giel op diezelfde boot mee. Henk uit de Kleiburgflat in Amsterdam-Zuidoost kookte samen met zijn vriendin Hannie regelmatig voor zijn buren uit de flat. Hij werd vorig jaar geopereerd en zou een stoma krijgen. Hoe heeft dat zijn leven veranderd? In Overvecht (Utrecht) woonde Rixt in een woongroep. Daar leerde ze Dany kennen, een vluchteling uit Eritrea. Het was feest toen hij zijn verblijfsvergunning kreeg, maar extra verdrietig dat zijn gezin niet kon overkomen. Rixt probeerde 25.000 euro bij elkaar te krijgen voor een mensensmokkelaar. Is het Dany gelukt zijn gezin naar Nederland te laten komen?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.