BNNVARA Tickets

BNNVARA Nagesprek - De Toekomst van Suriname

ALLESISFAM_PREVIEWSCHERM_V6

Leuk dat je het online nagesprek over De Toekomst van Suriname wilt volgen! Aanmelden is niet meer nodig, je kunt de avond vanaf 19.45 uur via deze link volgen.

Op 12 januari organiseert BNNVARA in het Bijlmer Parktheater een avond die in het teken staat van de Toekomst van Suriname. Eerst worden de laatste afleveringen van Alles is Famiri en Ons Suriname, beide in het teken van de toekomst, bekeken waarna er een panelgesprek zal plaatsvinden.

Bij dit panelgesprek, onder leiding van Manoushka Zeegelaar Breeveld, schuiven voorzitter van de Nederlandse Unesco commissie Kathleen Ferrier, programmamaaksters Amber Kortzorg en Raïsha Zeegelaar, filmmaker Ivan Tai-Apin en bestuurslid van de Surinaamse Studenten Vereniging Kimberley Gonesh aan. Tijdens dit gesprek is er ook voor jou ruimte om mee te praten. De avond wordt afgesloten door spoken word-artiest Zaïre Krieger.

Kortom, een avond geheel in Surinaamse sferen met goede gesprekken, Surinaamse hapjes en muziek.

Locatie: Bijlmer Parktheater en via livestream
Datum: Donderdag 12 januari
Tijd aanwezig: 19.30 uur
Minimumleeftijd: 16 jaar 
Ticketprijs fysiek: gratis
Ticketprijs online: gratis

Ben jij erbij in Amsterdam? Of liever online? Bestel hier je tickets!

Programma:
19:30 uur Inloop Bijlmer Parktheater
20:00 uur Welkomstwoord Amber en Raïsha
20:15 uur Aflevering kijken van Alles is Famiri en Ons Suriname
21:15 uur Panelgesprek met o.a. Kathleen Ferrier (voorzitter Nederlandse Unesco commissie), Amber Kortzorg (Alles is Famiri), Raïsha Zeegelaar (Ons Suriname) en Ivan Tai-Apin (Surinaamse filmmaker)
22:00 uur Spoken word-artiest Zaïre Krieger
22:10 uur Borrel met muziek en hapjes

Over Alles is Famiri
Op zoek naar haar eigen identiteit, onderzoekt Amber Kortzorg in Alles is Famiri de Surinaamse cultuur en samenleving. In 6 afleveringen volgt zij, dwars door het land en de bevolkingsgroepen door, verschillende families. Gewone mensen uit een land dat, na jaren van corruptie en uitholling door Bouterse, waar grote veranderingen gaan plaatsvinden om de economie er bovenop te helpen

Over Ons Suriname
Naar aanleiding van de oproep van de Surinaamse president Santoki aan alle Surinamers in het buitenland (Nederland) om Suriname te komen helpen bij de wederopbouw, gaat Raïsha Zeegelaar naar Suriname. Ze onderzoekt wat zij zou kunnen betekenen voor Suriname, welke offers ze moet brengen en hoe het leven er uit zou zien als zij ‘ons Suriname’ zou gaan helpen.  

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

BNNVARA Tickets