In Alles is Famiri reist Amber Kortzorg naar het geboorte land van haar vader, Suriname. In Ons Suriname dompelt Raïscha Zeegelaar zich onder in de Surinaamse samenleving.

Over Ons Suriname

De Surinaamse President Santokhi riep vorig jaar in College Tour de jonge diaspora in Nederland op om terug te keren naar Suriname om het land te helpen uit de economische recessie te komen en bij te dragen aan de wederopbouw. Raïsha voelde zich aangesproken door de oproep, maar vroeg zich direct af wat het voor haar en vele andere jongeren in de praktijk zou betekenen. In ‘Ons Suriname’ reist ze af naar het land waar haar roots liggen om President Santokhi persoonlijk naar de bedoelingen van zijn oproep te vragen. Ze dompelt zich onder in de samenleving, spreekt met leeftijdsgenoten en onderzoekt haar mogelijkheden in Suriname op het gebied van wonen, werken en leven. ‘Ons Suriname’ is nu te zien bij BNNVARA op NPO Start. 

Raïsha: ‘Veel jonge Surinamers in Nederland hebben een hart voor Suriname maar weten niet wat er precies gaande is. Ze willen helpen, maar dat gaat lastig als je niet weet waar er hulp nodig is. Met mijn serie geef ik vanuit een persoonlijke zoektocht een inkijkje in de huidige situatie en kan iedereen de vraag stellen of ze gehoor willen geven aan de oproep van de president.’