In de documentaire Stad van twee lentes volgen we de elfjarige Ala' en VN vertegenwoordiger Lise Grande tijdens de nasleep van de oorlog in Irak en de bevrijding van Mosul.

2Doc: Stad van Twee Lentes

22-04-2019
Als de oorlog tegen IS in Irak bijna voorbij is, willen veel gevluchte families terugkeren naar Mosul, dat lange tijd hoofdstad was van het gevreesde kalifaat. Door de ogen van de elfjarige Ala' en haar familie zien we hoe zij samen een leven proberen op te bouwen. Maar hoe begin je daaraan, als alles om je heen verwoest is? Parallel aan de terugkeer van Ala' en haar familie werken Lise Grande, Hoofd Humanitaire Missies van de Verenigde Naties, en de Nederlandse ambassadeur Jan Waltmans dag en nacht om mensen te helpen veilig terug te keren naar Mosul. Ze bevinden zich in hetzelfde land als Ala', maar hun leefwerelden liggen eindeloos ver uit elkaar. Beide verhaallijnen bieden een uniek inkijkje in het werk van de internationale gemeenschap in oorlogsgebied en een indringend, intiem portret van de impact van oorlog en menselijke veerkracht...

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.