Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Puberteitsremmers

Iedereen komt vroeg of laat in de puberteit. Maar stel nou dat je twijfels hebt over wat of wie je bent. Of je weet zelfs zeker dat je van binnen een jongen bent terwijl je eruit ziet als een meisje, of andersom. Kortom, je denkt na over je gender. Dan kom je in aanmerking voor puberteitsremmers.

Boys will be girls will be boys
Dit zijn hormonen die ervoor zorgen dat je puberteit afneemt. Zo krijg je meer tijd om na te denken over wie je nou echt bent en wilt zijn. Als je dit al wel weet en graag doorgaat met je fysieke verandering van jongen naar meisje of meisje naar jongen, dan zorgen puberteitsremmers ervoor dat je langzaam in transitie kunt komen.

Advies
Van de een op de andere dag van gender veranderen, dat gaat niet. Lichamelijk, maar ook geestelijk kan dat best een ingewikkeld proces zijn. Je gedachten razen maar door en dan zijn er al die meningen van je omgeving of de maatschappij. Rustig maar, er zijn genoeg plekken waar je naartoe kunt voor advies. Neem bijvoorbeeld (geheel anoniem) contact op met sense, zij kunnen veel voor je betekenen. Ook je huisarts kan je verder helpen.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's