Logo Rambam
Onderzoeksprogramma waarin boeven, bureaucraten en onzinpraters met ongelijke munt worden terugbetaald. Met Filemon Wesselink, Sophie Frankenmolen, Yora Rienstra en Farbod Moghaddam

Rambam - Portemonneetest Noord-Nederland

24-11-2016
De zesde editie van de jaarlijkse portemonneetest bevindt zich dit jaar in het hoge noorden. Hoewel de inwoners veel vertrouwen in hun gemeente lijken te hebben, is dat niet altijd terecht. De portemonneetest leidt weer tot aparte ontdekkingen en ingewikkelde verklaringen. Van kringloopwinkel tot ontmaskeringen. Elk jaar test Rambam de eerlijkheid van gemeentes en politie door goedgevulde portemonnees als 'gevonden voorwerp' in te leveren. Voor deze zesde editie reizen de Rambammers af naar de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Rambam levert op twaalf plekken een portemonnee met meer dan negentig euro in. Ook dit jaar is er nog steeds verwarring over wat er met gevonden voorwerpen gedaan moet worden. Eén portemonnee is zelfs op wonderbaarlijke wijze bij een kringloopwinkel terechtgekomen, waar deze vervolgens onvindbaar blijkt te zijn. Pas als er bij de naam 'Rambam' een belletje begint te rinkelen, komt de portemonnee als bij toverslag weer tevoorschijn. Dat Rambam bij meerdere gemeentes bekend is, blijkt geen toeval te zijn. Er blijkt een brief rond te gaan waarin wordt gewaarschuwd voor het landelijke tv-programma. Eén gemeente trekt zich daar echter helemaal niets van aan.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.