Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow

VOLG ONS

Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

22 okt 2013

Wel schuldig, maar geen straf. Dat was het oordeel van de rechtbank in Zutphen vandaag in de zaak tegen Albert Heringa, die in 2008 zijn stiefmoeder behulpzaam was bij het plegen van zelfdoding. De rechtbank verwijt het Heringa dat hij niet genoeg moeite heeft gedaan om een arts te vinden, die de euthanasie wilde uitvoeren. Heringa filmde zijn handelen en hoopt hiermee de maatschappelijke discussie los te trekken over het onderwerp. Vanavond komt hij erover vertellen. Ook is Petra de Jong te gast, zij is directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde.

In nog geen maand heeft de Amerikaanse geheime dienst NSA ook in Nederland het telefoonverkeer op grote schaal in de gaten gehouden. Dit blijkt uit de gelekte documenten van klokkenluider Edward Snowden. 1,8 miljoen telefoontjes en smsjes werden afgelopen december getapt. D66 en SP willen er al langere tijd helderheid over en ook de PvdA mengt zich nu in de discussie, die ontstaan is na de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden. Volgens de partij moet Nederland zich meer uitspreken tegen de Verenigde Staten. Vanavond is minister Ronald Plasterk te gast. Als verantwoordelijk minister voor de AIVD vertelt hij wat Nederland met de afluisterpraktijken gaat doen.

VN-functionaris Verene Shepherd stelde vandaag dat Nederland moet stoppen met het vieren van het Sinterklaasfeest, omdat het een vorm van racisme zou zijn. Een delegatie van de Tweede Kamer wil nu met haar in gesprek. Wij analyseren vanavond met onze taaldeskundige Wim Danils de Sinterklaasliedjes. Zijn ze racistisch of juist niet?

Huub Stapel speelde zondag de premire van de komedie 'God van de slachting'. In het toneelstuk, oorspronkelijk van de Franse toneelschrijfster Yasmina Reza en in 2011 verfilmd als Carnage, maken twee echtparen ruzie nadat hun elfjarige zoontjes met elkaar op de vuist zijn gegaan. In Pauw & Witteman vertelt Huub Stapel over de mooiste en heftigste ruziescnes uit de filmgeschiedenis.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's