De historische dagelijkse talkshow

Pauw & Witteman

22-11-2013
Wordt Nederland racistischer? Het debat laaide deze week op na opmerkingen van Jack Spijkerman, Daphne Bunskoek en Gordon. Waren het onschuldige grappig of zit racisme ons in het bloed? Daar praten we over met Anousha Nuzme, radio-presentatrice, Zihni zdil, maatschappijhistoricus en Thierry Baudet, publicist.

PowNews-verslaggever Danny Ghosen is woensdagmiddag mishandeld door medewerkers van de Angolese ambassade. Ghosen wilde een item maken over het voorstel van de PVV om foutparkeerde diplomaten aan te pakken. Toen hij de diplomaten daarop aansprak, kwam hem dit duur te staan. De Angolese ambassadeur heeft vandaag in een gesprek met PowNews-voorzitter Dominique Weesie aangegeven dat hij zich vergist had in de verslaggever. Hij dacht dat Ghosen een extremist was. Vanavond is Ghosen, samen met Weesie, te gast om te vertellen over de pijnlijke ervaring en het gesprek. 

Margriet van der Linden, oud-hoofdredacteur van maandblad Opzij, wordt de nieuwe vrouwenvertegenwoordiger van Nederland in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het hoofdonderwerp waar van der Linden zich mee bezig zal houden, is het (seksuele) geweld tegen vrouwen. Vanavond vertelt zij over haar nieuwe positie .

Toen Serge Kakudji zeven jaar oud was, zag hij een opera-uitvoering op televisie en vanaf dat moment had hij een missie: hij moest en zou operazanger worden. Maar hoe word je operazanger als je in de Congolese sloppenwijken van Lubumbasi woont? De documentaire die hierover gemaakt is, wordt deze week op het IDFA vertoond. Kakudji is te gast. Operazangeres Tania Kross bekeek de documenatiare en bespreekt het talent van Kakudji.