Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Emilio Guzman over zijn nieuwe show 'Een dunne dekmantel'

27 jan 2014
Emilio is Emilio. Voor de meesten. Maar voor intimi is hij socialio. Vriendelijk. Bindend. En bovenal conflictvermijdend. Maar conflicten zijn er wel. Voornamelijk met zichzelf, maar toch. Emilio heeft geen zin meer om het gelaten over zich heen te laten gaan. Om het van zich af te laten glijden. Om lijdzaam passief toe te kijken. Hij wil passie in plaats van passief. Socialio wil zich eindelijk eens een keer ontzettend boos maken. Maar waarover? Hij heeft Een dunne dekmantel.

Emilio Guzman werd op 22 maart 1981 in Las Palmas, te Gran Canaria geboren. Als driejarige verhuist hij naar Nederland. Daar komt hij terecht in het streng gereformeerde Ouderkerk aan de IJssel, en omdat Emilio op zondag wel graag de mogelijkheid houdt om te kunnen fietsen, verhuist hij al in zijn pubertijd naar Rotterdam. Daar sleept hij na acht jaar zijn VWO-diploma in de wacht om vervolgens in Amsterdam Nederlands te gaan studeren.

Omdat Emilio dyslectisch is en dus een broertje dood heeft aan taalkunde, legt hij zich toe op Moderne Nederlandse letterkunde. Hij rondt zijn studie echter niet af. Hij heeft ook geen diploma nodig, want hij wil zich nog maar op n ding concentreren: stand-up comedy. Emilio Guzman is het broertje van de succesvolle Javier Guzman.
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.