Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw

02-09-2015
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet Groningse huiseigenaren in het aardbevingsgebied compenseren voor de waardedaling van hun woning. Deze uitspraak deed de rechter vandaag onder luid gejuich. Vanavond vertelt gedupeerde Annemarie Heite (haar huis is onherstelbaar beschadigd) over het eerste grote succes van de Groningers in de strijd tegen de NAM.
Donderdag begint het vijfde seizoen van 'Hoe Heurt het eigenlijk, met dit keer een speciale rubriek over de moderne etiquette. Presentator Jort Kelder probeert daarin het gebruik van de smartphone een beetje aan banden te leggen. Vanavond pleit hij in Pauw voor een zogeheten mobiele code: wat mag wel en niet en wanneer is bellen ongepast?
Het is deze week erop of eronder voor het Nederlands Elftal. De ploeg onder leiding van de nieuwe bondscoach Danny Blind, speelt donderdag tegen IJsland en zondag tegen Turkije om zich te kwalificeren voor het EK in Frankrijk volgend jaar. Mocht het de spelers niet lukken, dan is het voor het eerst in ruim 30 jaar dat Nederland niet aan dit toernooi meedoet. Hoe moeten de spelers en hun coach met die spanning omgaan? Pauw spreekt erover met de oud-internationals Wim Kieft en Youri Mulder.

Europa wordt overspoeld met vluchtelingen uit Syri en ook op ons land wordt een beroep gedaan. Steeds meer Nederlanders vinden dat ze niet toe kunnen blijven kijken en ondernemen actie. Zoals Jurrien en Janet ten Brink uit Apeldoorn. Zij startten de Facebook-pagina Ik ben een gastgezin voor een vluchteling, waarop vluchtelingen aan bereidwillige inwoners worden gekoppeld. CU-Kamerlid Jol Voordewind vindt nu dat er voor deze groep mensen een vergoeding moet komen, een zogenaamde Airbnb for a refugee. Vanavond licht hij zijn plannen toe.