Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw

22 sep 2015
Voormalig bankier Dirk Scheringa wordt lid van de Ondernemers Partij van Hero Brinkman. Dat maakte het duo dinsdagavond in Pauw bekend. De partij wil het ondernemen in Nederland makkelijker maken en richt zich daarbij specifiek op ZZPers.

Jan Smink heeft n van de belangrijkste wedstrijden op het gebied van koken; de Bocuse dOr gewonnen. Met een tarbot met crme van kreeft en gelakte zwezerik met krokante kalfswang wist hij de jury te overtuigen. Alles klopte op het bord, aldus de jury. Vanavond schuift hij aan om te vertellen over deze spannende wedstrijd n laat hij wat van zijn heerlijke gerechtjes zien.

Volkert van der Graaf heeft zijn mediaverbod niet overtreden. Dat verklaart het Openbaar Ministerie vandaag in een persbericht. In het bericht is te lezen dat het OM al voor de publicatie wist dat de foto gemaakt zou worden. De minister en staatssecretaris werden daar niet van op de hoogte gebracht. Minister Van der Steur wil daarom nu nogmaals bekijken of Van der Graaf zich wel aan de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke vrijlating gehouden heeft. Pauw spreekt vanavond over de kwestie met misdaadjournalist Peter R. de Vries.

Deze week is er op scholen extra aandacht voor pesten tijdens De Week Tegen Pesten. Iris van de Scheur en Stephanie Hagen zijn jarenlang slachtoffer geweest van pesten. Vanavond zitten zij aan tafel om te praten over de invloed van pesten.  Daarnaast is Patricia Bolwerk, die zelf ook jarenlang werd gepest, in de studio. Zij zet zich als voorzitter van 'Stichting Stop Pesten Nu in om het pesten te laten stoppen. Ook Arie Boomsma en Tim Hofman zetten zich in voor de strijd tegen pesten. Zij zijn aanstaande vrijdag te zien in de speciale uitzending De Pest Test: een confronterende persoonlijkheidstest waarin je zelf kunt testen of je een pester of een meeloper bent. Te gast is ook 'Meest sexy DJ ter wereld' Djamila Celina: zij deed vroeger mee aan pesterijen maar organiseert nu een fotoshoot waarvan de bijdrage deels naar stichting stop pesten gaat.