Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw

3 nov 2015
In Pauw presenteert Hans Spekman vanavond zijn PvdA-plannen voor de komende vier jaar. Spekman is al voorzitter van de partij sinds 2012 en wordt binnenkort opnieuw benoemd. Bij de vorige verkiezing beloofde hij het ledenaantal te laten verdubbelen naar 100.000, maar in plaats daarvan daalde het aantal van 55.000 naar 50.000. Wat gaat hij de komende jaren anders doen en hoe kijkt hij terug op zijn eerste periode? Vanavond vertelt hij het.

Cabaretire Anke Laterveer vertelde afgelopen donderdag in Pauw over haar aanranding. Dit maakte zoveel los dat ze de actie #zeghet op Twitter startte, waarbij ze vrouwen opriep hun ervaringen van seksueel geweld te delen. #zegdat was al snel trending topic, meer dan 2000 vrouwen deelden hun verhaal. Vanavond bij Pauw praten ervaringsdeskundigen Saskia Noort, Aafke Romeijn, Liddie Austin en Eva Ludemann over het taboe rondom seksueel geweld.

In de gedachten van Dimitri Verhulst was het Oude Testament een prachtig boek, maar toen hij het opnieuw las realiseerde hij zich dat de verhalen eigenlijk mooier zijn dan de woorden waarin ze gevat zijn. Gruwelijke kwesties kwam hij tegen. Verhulst vertelt vanavond in Pauw hoe hij zich verbaasde over gruwelijke details en lachwekkende eigenaardigheden, die hun bundelde in zijn nieuwe creatie Bloedboek.

Erica Terpstra is terug! Ze is bijna een jaar uit de roulatie geweest door een bacterile infectie. In Pauw spreekt ze over de ziekte die voor een heftige periode in haar leven zorgde, maar ook kijkt ze vooruit. Wat zijn haar plannen en wanneer is haar Omroep Max-televisiehit Erica op reis weer op de buis?

Volgens de voorzitter van het Deense Parlement, Pia Kjrsgaard, zijn politici meer bezig met sociale media dan het politieke debat. Ze roept de parlementsleden minder naar hun telefoon te kijken en meer naar elkaar te luisteren. De Vraag van vandaag: Wanneer dacht u: had die persoon maar even zijn mobiel weggelegd?