Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Principe-akkoord in de brexit: hoe staat Boris Johnson er nu voor?

17-10-2019

Ruim drie jaar en twee premiers na het referendum is het bijna zo ver: de Brexit. Na lang onderhandelen hebben de Britse en Europese onderhandelaars een principe-akkoord bereikt. Premier Boris Johnson zegt "de controle terug te hebben met de deal". Het is geen definitief akkoord: het moet nog door zowel het Britse als Europese parlement worden goedgekeurd. Noord-Ierland is niet bij met de deal, zij willen niet dat het land een aparte status krijgt bij het Verenigd Koninkrijk. Bij de Backstop van May was dat al het geval, nu is dat weer zo. "De eenheid van het Verenigd Koninkrijk wordt ondermijnd," zegt het land hierover. Bij PAUW heeft Suse van Kleef het over de ontwikkelingen rondom de Brexit.

 

En als de Britten ons op 31 oktober gaan verlaten, moet er natuurlijk afscheid worden genomen. Ron Toekook en Marcel Korver organiseren in Wijk aan Zee het Brexit Uitzwaai evenement. "Om 14:00 uur zwaaien naar goede vriend Groot-Brittannië." De organisatoren zeggen dat er een kans is dat de Brexit niet doorgaat, maar Brexit aan zee gaat hoe dan ook door. Bij PAUW schuiven de heren aan.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.