Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw

10 dec 2015
In het jihadproces zijn vandaag drie verdachten veroordeeld tot zes jaar cel. Ook andere verdachten moeten enkele jaren achter de tralies verdwijnen. In Pauw een gesprek met rechtbankjournalist Saskia Belleman en voormalig geradicaliseerde moslim, Dennis Honing. Ook te gast is Andr Seebregts. De advocaat staat Azzedine C. bij, die de hoogste straf kreeg.

Bijna de helft van de artsen heeft wel eens gehuild op de werkvloer en een kwart heeft dat wel eens gedaan in het bijzijn van een patint. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Medische en Klinische Psychologie van de Universiteit van Tilburg. Pauw spreekt over het onderzoek met artsen Bertho Nieboer en Manon Kerkhof, die zelf ook op de werkvloer overvallen werden door emoties. Is het goed dat artsen hun emoties tonen?

De drugs van Herman Brood. De seks. De rock n roll. Maar ook de bordspelletjes met zijn kinderen, de eerste ontmoeting met de vrouw die hem tot De Sprong zou verzorgen en zijn levenslessen en filosofien. Het zit allemaal in de muzikale theatervoorstelling Chez Brood. Bart Chabot schreef de tekst, Stefan Rokebrand speelt de grootste rockheld die Nederland ooit kende. Chez Brood gaat begin 2016, het jaar waarin Herman Brood 70 jaar zou zijn geworden, in premire. Vandaag was de perspresentatie, vanavond schuiven regisseur Victor Lw, Rokebrand en Hermans dochter Lola aan. Rokebrand geeft samen met muzikaal leider Jan Rot vast een voorproefje. En er zijn unieke beelden uit de aanstaande Brood-film van documentairemaker Dennis Alink.

De Nederlandse boyband Mainstreet heeft geen lekkere dag. Vanochtend lieten ze een paar covers horen bij 3FM-dj Giel Beelen, maar die vond het zo slecht dat hij de jongens onderbrak. De vraag van vandaag: Wie werd nog meer ruw onderbroken?

Populair bij BNNVARA