Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Binnen tien jaar alle volksziektes de wereld uit

29-03-2017
Binnen tien jaar volksziektes als reuma, diabetes en nierfalen de wereld uit, met hulp van regeneratieve geneeskunde. Dat is de inzet van RegMed XB, een consortium van vijf universiteiten, overheden, gezondheidsfondsen en bedrijven. Het is het grootste samenwerkingsproject op dit gebied in Europa. Aanjager van dit project is hoogleraar Clemens van Blitterswijk, die alle partijen samenbracht. Bij regeneratieve geneeskunde wordt gebruik gemaakt van stamceltechnologie, het is de bedoeling dat de aangesloten bedrijven nieuwe nieren gaan bouwen, nieuwe insuline-producerende cellen maken en biologische gewrichten ontwikkelen. Over de impact van dit project schuift Van Blitterswijk aan, samen met nierpatint Fabian Cornelissen. Hij lijdt aan cystenieren, een erfelijke ziekte die ook zijn 10-jarige zoon heeft.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.