Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Pauw

13 dec 2016

Tien jaar geleden vertrokken tienduizenden militairen naar Uruzgan, een provincie in het zuiden van Afghanistan, om de taliban terug te dringen en het land weer op te bouwen. Na de terroristische aanslagen van 11 september en de war on terror waren we vier jaar lang leading nation in de Afghaanse provincie. De grootste na-oorlogse operatie van het Nederlandse leger sinds de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. 

Onderzoeksjournalist Sinan Can en documentairemaker Thomas Blom maakten de documentairereeks Onze missie in Afghanistan. Can gaat in de serie terug naar Uruzgan en doet verslag van de actuele situatie in de Afghaanse provincie. Wat is er van de doelen bereikt? Vanavond praten we met oud-Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm wiens zoon Dennis in Uruzgan sneuvelde en oud-minister van Defensie Eimert van Middelkoop. Verder Uruzgan-veteranen Nick van Baaijen en Wassilios Athanasiadis en de ouders van Mark Schouwink die omkwam. En Lou Cuypers, een ondernemer die tot vorig jaar in Uruzgan woonde en een saffraanhandel opzette en voormalig Afghanistan correspondent Natalie Righton.

Populair bij BNNVARA