Pauw

Pauw

07-04-2015
In het nieuwe theaterprogramma Buitenstaanders gaan Ricky Koole en Leo Blokhuis op zoek naar popmuzikanten die het lef hebben om de gebaande paden te verlaten. Ze vertellen bij Pauw hoe zij zelf hun eigen weg zijn gegaan en welke moeilijkheden ze daarbij tegenkwamen. En natuurlijk gaat het over opvallende buitenstaanders in de popmuziek, met begeleiding van de band Ocobar.

Het dreigingsniveau blijft 'substantieel en de kans op een aanslag reel. Echter zijn er op dit moment geen concrete aanwijzingen voor aanslagen in Nederland. Dat maakt het Openbaar Ministerie vandaag bekend. In Pauw legt landelijk Officier van Justitie Bart den Hartigh uit waarom we ook in ons land rekening moeten houden met individuele acties en georganiseerde aanslagen.

De Tweede Kamer houdt vanavond een hoorzitting over beloningen in de financile sector. Aanleiding is de ophef die is ontstaan na de salarisverhogingen bij de ABN Amro-top. De beursgang van de bank werd onlangs uitgesteld, omdat er rumoer ontstond. Bankbestuurders kregen namelijk 100.000 euro extra uitgekeerd. In Pauw blikken journalist Marike Stellinga, Pvda-politicus Henk Nijboer en een aantal jonge bankiers terug op de hoorzitting.