Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Gastenoverzicht van Pauw

Blaudzun

Johannes Sigmond, beter bekend als Blaudzun, is singer-songwriter. Hij heeft zichzelf naar zijn Deense idool, wielrenner Verner Blaudzun vernoemd. Hij brak in 2012 definief door bij het grote publiek met zijn derde album Heavy Flowers waarvoor hij een gouden album ontving en in 2013 een Edison voor Beste Mannelijke Artiest. Hij verkocht alle popzalen uit en speelde op alle gerenomeerde festivals in Nederland, België en Duitsland zoals Lowlands, Pinkpop, Hurricane, Pukkelpop en Rock Werchter. De Arnhemse artiest ontving in februari 2013 een Edison voor beste mannelijke popzanger, in 2014 gevolgd door de hit Promises of No Man’s Land.
Naast muziek is wielrennen een grote passie van Blaudzun. Zelf klimt hij wekelijks op de fiets en is hij met regelmaat tafelgast bij de Nederlandse en Vlaamse tv-programma's tijdens de klassiekers en grote rondes. Als documentairemaker vatte hij zijn liefde voor de Ronde van Lombardije samen in Il Lombardia. Daarnaast schreef hij de officiële song voor het Grand Départ van de Tour de France in Utrecht en de leadtrack voor de film