Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Wensly Francisco reist voor Pauw met vluchtelingen naar Europa

8 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
wensly
Wensly Francisco reist komende week voor Pauw met een groep vluchtelingen vanuit Hongarije naar Europa. De verslaggever wil weten wat de vluchtelingen doormaken en hoe zij hun aankomst in Europa ervaren. Francisco is nu met cameraman Patrick Post in Boedapest, waar zij proberen aan te haken bij een groep of gezin.

Francisco vertelt: “Plots kwam er een foto van een levenloos meisje drijvend in de zee voorbij op mijn Facebook-pagina. Haar getinte huid, felle kleertjes en lieve knotjes deden mij denken aan mijn eigen dochters. Waarom dacht ik, wat is er zo kostbaar dat je je eigen leven en die van je kinderen op het spel zet door op een gammel bootje te stappen en naar Europa af te reizen. En eenmaal aangekomen eindig je achter in een vrachtwagen, of word je genoodzaakt om een dodenmars van tientallen kilometers af te leggen. Dit alles omdat ze vrij willen zijn.”

De komende dagen wil Francisco de verhalen van  de vluchtelingen vastleggen in blogs, foto’s en op film. “Misschien om ze vijf jaar later weer op te zoeken en te vragen of het ze allemaal wel waard was.” De foto's die hij tijdens zijn reis maakt, zijn te zien op de Instagram-pagina van Pauw .

Curriculum Vitae
Wensly Francisco is co-regisseur van de documentaire serie Bandidos, redacteur bij Kassa en schrijft columns voor Joop.