Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

VUmc mogelijk nog dagen gesloten

8 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
De ontruiming van het VUmc is dinsdagavond even voor middernacht afgerond. Het ziekenhuis kwam eerder die dag blank te staan door een gesprongen waterleiding. Bestuursvoorzitter Wouter Bos zei dinsdagavond in Pauw te verwachten dat het ziekenhuis nog "dagen" gesloten zal zijn. "Het kan wel eens langer duren dan we prettig vinden." De patiënten zijn geen enkel moment in gevaar geweest, zei hij.

De evacuatie is door de inzet van brandweerlieden en mariniers versneld. Zij maakten volgens Bos "een groot verschil". De patiënten werden door hen met speciale kuipbedden het trappenhuis afgedragen, omdat de liften slechts langzaam en spaarzaam werkten.

Met de speciale bedden moest ook medische apparatuur als infusen en beademing naar beneden worden gebracht. Vooral vanaf de hoogste verdiepingen was dat een inspannende en moeizame operatie, aldus een woordvoerder van het VUmc.