Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Donderdag bij Pauw

27 nov 2017
  •  
leestijd 1 minuten
image001 (1)
Xander van der Wulp 30 november
Politiek verslaggever van de NOS, Xander van der Wulp , over de aangifte van PVV-leider Geert Wilders tegen premier Mark Rutte (VVD).
Sinterklaas bestaat
Documentairemaker Eva Nijsten belde met Marcel Karhof, van het Sint Nicolaas genootschap. “Ik vertelde hem dat ik een film wilde maken over mannen die sinterklaas spelen. ‘Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres’, zei hij. Ik reageerde verbaasd; hij was toch de voorzitter van het Sinterklaasgenootschap? Hij zei: ‘Ik speel geen Sinterklaas, ik ben Sinterklaas.’ Toen was me duidelijk dat ik met hem moest gaan praten.” De documentaire ‘Sinterklaas bestaat’, die op 5 december wordt uitgezonden, laat zien dat Karhof niet liegt als hij zegt dat hij tien maanden per jaar iemand anders is, maar dat hij zichzelf is in november en december. Marcel en zijn vrouw schoven donderdag aan.
Liesbeth Zegveld
Tijdens een tumultueuze zitting werd de Argentijn Julio Poch vannacht vrijgesproken van betrokkenheid bij de Argentijnse dodenvluchten. Belangrijk bewijs op basis waarvan Poch is vastgezet was de verklaring van drie collega-piloten. Bij  Pauw  reageert Liesbeth Zegveld , advocaat van de drie getuigen, op de uitspraak van de rechtbank.
The Kik 30 november
The Kik  hertaalt Engelstalige hits in het Nederlands .

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA