Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Dinsdag bij Pauw

5 sep 2017
  •  
leestijd 2 minuten
dinsdag-5-september
Jan Versteegh 5 september 2017
Jan Versteegh  duikt als Jan de Belastingman in de wereld van belastingparadijzen. Hij probeert als zzp'er net als de multinationals gebruik te maken van alle voordelen. Maar kun je als kleine ondernemer ook profiteren van Belastingparadijs Nederland?
zelfmoord nathan vos dinsdag 5 september
Nathan Vos  schreef een boek over zelfdoding onder mannen. Zijn broer David overleed aan zelfdoding in 2015. Niemand zag het aankomen. Zelfdoding komt twee keer zo vaak voor onder mannen als onder vrouwen. Nathan ondernam een zoektocht naar de ‘aanklooiende man’, die hij veel zag in zijn omgeving. De gemene deler: het waren functionerende, lieve echtgenoten en vaders die ergens een autonoom idee kregen dat ze faalden. In alles.
De cijfers: in Nederland plegen twee keer zoveel mannen zelfmoord als vrouwen. Het zelfmoordcijfer daalde lange tijd. Tot 2007. Tussen dat jaar en 2016 steeg het aanzienlijk: van 1353 naar 1894. Zelfdoding is – na longkanker – de belangrijkste doodsoorzaak onder mannen onder de 60 jaar.
leraren 5 september dinsdag
Thijs Roovers is één van de gezichten van PO in Actie en pleiten voor meer salaris in het basisonderwijs. Vorige week beloofde Lodewijk Asscher nog een substantieel bedrag als demissionair minister, maar premier Rutte hield de boot nog af. De leerkrachten nemen geen genoegen met loze beloftes en willen de druk opvoeren in de formatie, er komt een nieuwe staking .
Borgers en Meijer 5 september 2017
De Britse acteur en comedian Ricky Gervais komt naar Nederland en treedt dit weekend op in AFAS Live in Amsterdam. De kaarten voor het optreden van de populaire Engelsman waren razendsnel uitverkocht. Het optreden in Amsterdam maakt deel uit van zijn Humanity wereldtour in onder andere Stockholm, Dublin, Sheffield, New York en Reykjavik. Ricky Gervais staat bekend als de drijvende kracht achter de serie The Office en is geliefd om de zwarte kant van zijn humor. Toren C-comedian Maike Meijer en cabaretier Carolien Borgers  delen hun favoriete Ricky Gervais fragmenten.

Meer over: