Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Donderdag bij Pauw

22 nov 2018
  •  
leestijd 2 minuten
20181122-pauw-kajsaollongren_6
Margriet
Margriet van der Linden  onderzocht hoe gays zich voelen in allerlei landen in de wereld. Dat is terug te zien in haar serie ‘How To Be Gay’. Ze schuift aan bij PAUW om over haar meest opmerkelijke bevindingen te praten.
Martine en Remko2
Martine Sandifort en Remko Vrijdag  zijn géén echtpaar, maar ze spelen er wel eentje (meerdere, eigenlijk) in hun nieuwe voorstelling ‘Voorlopig voor altijd.’  Het is hun vierde gezamenlijke cabaretvoorstelling, waarin onder meer stellen voorbijkomen die ruzie maken over de thermostaat en de inrichting van de keuken. Maar die ook even ontroerende als ontsporende ode’s aan elkaar brengen. Er zijn typetjes, er zijn imitaties, het schuurt en schrijnt ook. Remko en Martine vertellen over het hoe en waarom van de nieuwe theatershow.
foto's santivrijdag
Kajsa Ollongren
De minister van Binnenlandse Zaken,  Kajsa Ollongren , haalde dinsdag een ‘historische overwinning’ met een meerderheid voor de wijziging in de grondwet, de gekozen burgemeester is nu binnen handbereik. En afgelopen weekend werd er flink gedemonstreerd tijdens de intocht van Sinterklaas en kwamen er geluiden over een verbod tijdens het kinderfeest. Wat vindt de minister daarvan?
autisme
De 29-jarige Daphne heeft een complexe vorm van autisme en wordt daarom regelmatig opgesloten in een separeercel. Die behandeling heeft grote gevolgen voor haar. Moeder Arja Boogaard schuift aan bij PAUW met onderzoeker Carin Gaemers.  Carin Gaemers is bekend door de strijd die ze voerde met Hugo Borst om de ouderenzorg in Nederland te verbeteren. Ze vindt het niet kunnen dat mensen worden opgesloten in een separeercel en doet daarom een oproep aan de politiek.

Meer over: