Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Dinsdag bij Pauw

18 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
COMINGUP_TEMPLATE_2016
André Kuipers 18 april 2017
Zijn wij alleen in het heelal of is er leven op andere planeten? Het is een vraag die vrijwel elke wetenschapper bezighoudt. Het was voor André Kuipers de reden om ruimtevaarder te worden. Voor zijn nieuwe programma ‘Kuipers zoekt contact’ gaat hij op zoek naar dit buitenaards leven. Hoe zal dat eruit zien? En wanneer gaan we het vinden? Vanavond vertelt hij over deze zoektocht bij Pauw !
Henk Kamp aankondiging
Het demissionair kabinet gaat de gaswinning in Groningen per oktober van dit jaar met 10 % verminderen. Minister  Henk Kamp  schreef dit vandaag op advies van de toezichthouder Staatstoezicht op de mijnen. De gaswinning in Groningen zou langzaam moeten worden afgebouwd, te beginnen met een verlaging van 24 naar 21,6 miljard kuub per jaar.  Zo zou op termijn kunnen worden vastgesteld bij welke hoeveelheid aardgas de veiligheid in de provincie Groningen gegarandeerd is.
Bussemaker aankondiging
Het VOC schip De Rooswijk zonk 300 jaar geleden en wordt nu omhooggehaald. Minister  Jet Bussemaker en maritiem archeoloog  Martijn Manders  praten aan tafel over deze bijzondere berging.
sinan-can-muhammed-kat
Zondag was het beruchte referendum dat Turkse president Tayyip Erdogan meer macht heeft gegeven met een verschil van 2,8%.  Sinan Can  stemde, zoals bekend, tegen. Toch stemde ruim 70% van de Turkse Nederlanders die naar de stembus gingen voor Erdogan.  Muhammed Kat  was één van die voorstemmers. Samen gaan ze vanavond aan tafel in debat over de uitslag en hoe nu verder.
Klik hier om de aflevering terug te kijken!

Meer over: