Sfeerfoto van Pauw
Pauw
Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Dinsdag bij Pauw

18 sep 2018
  •  
leestijd 2 minuten
dinsdag 18sept
Richard Korver
De rechtbank heeft een Afghaanse asielzoeker, die in Amsterdam een 18-jarig meisje in een winkel verkrachtte, een lagere straf gegeven om te voorkomen dat hij het land wordt uitgezet. In de Telegraaf doen het meisje en haar vader vandaag hun verhaal. Ze snappen niks van het oordeel van de rechter. En lastiger nog: ze kunnen als slachtoffer niet in hoger beroep. Hun advocaat  Richard Korver vindt de uitspraak “redelijk absurd” en vertelt vanavond waarom. 
Scheltens Teunissen Reinhoudt
Vrijdag 21 september 2018 is het wereld Alzheimerdag . Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die lijdt aan dementie. De meest voorkomende vorm is de ziekte van Alzheimer. Het is doodsoorzaak nummer 1 en ieder uur komen er in Nederland vijf mensen met dementie bij ( cijfers zijn hier te vinden ), terwijl een geneesmiddel ontbreekt. We praten erover met Philip Scheltens , directeur van het Alzheimercentrum in Amsterdam en met Charlotte Teunissen , hoogleraar neurochemie, over haar bloedtest die Alzheimer moet opsporen. En we praten met Christa Reinhoudt , zij kreeg op jonge leeftijd de diagnose Alzheimer en was vorig jaar al een keer bij ons te gast. Hoe gaat het nu met haar?
Martijn Koning
Prinsjesdag betekent feest in Den Haag. Martijn Koning is dol op politiek en op onze koning en daarom is hij er dit jaar eens goed voor gaan zitten. Bij PAUW bespreekt hij zijn Haagse hoogtepunten. 
Menno Snel
Kabinet Rutte III beloofde op Prinsjesdag 2018 dat bijna iedereen erop vooruitgaat in 2019. Staatssecretaris van Financiën  Menno Snel  legt bij Pauw uit hoe we dat concreet gaan merken in onze portemonnee. Ook is hij komend jaar verantwoordelijk voor de hervorming van ons belastingstelsel en de afschaffing van de beruchte dividendbelasting.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA