Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Maandag bij Pauw

9 sep 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Bij Pauw 10 september
Paul de Leeuw
Paul de Leeuw  heeft een nieuwe theatervoorstelling ‘Vette Pech’ én hij heeft een nieuwe werkgever. Na 28 jaar verlaat hij BNNVARA en stapt hij over naar RTL. Hij is te gast bij Pauw.

Vette Pech

Een hilarische en ontroerende voorstelling vol verhalen, improvisaties en kleine liedjes. Hoe noem je het als je geboren wordt in Rotterdam, maar je kinderen Ajax-supporters worden? Als je vader Feyenoord sponsort om Ruud Gullit te kopen, maar jou geen geld voor een eerste autootje wil lenen? Als je een dierbare vriend verliest, of er poliepen in je blaas worden ontdekt? Dat noem je vette pech! Paul de Leeuw weet bezoekers te laten huilen van het lachen, maar ook van ontroering. En natuurlijk kan hij het niet laten om af en toe een liedje te zingen: het optreden wordt omlijst door muzikale improvisaties met het publiek.
Wende en Bas
Afgelopen festivalseizoen stond voor  Wende in het teken van haar persoonlijke missie: zij vindt dat het nummer ‘Mens, durf te leven’ ons nieuwe lijflied zou moeten worden. Bij Pauw legt ze uit waarom.
Wendes laatste album MENS gaat in op de vraag ‘Hoe ben je mens te midden van allemaal andere mensen in deze tijd, in deze wereld?’ Schrijver en columnist  Bas Heijne schreef eraan mee en gaat in een begeleidend essay in op die vraag. Ook was hij samen met haar te zien op het podium van Down The Rabbit Hole deze zomer, waar hij voor het eerst op een festivalpodium stond voor 9000 mensen. Bas legt graag uit waarom wij het lied ‘Mens, durf te leven’ nodig hebben in deze tijd.
kalverboer, de vries, flip, job
Lili en Howick mogen blijven. Wat gaf de doorslag en wat zijn de gevolgen voor de andere 400 kinderen in vergelijkbare situaties? Advocaat Flip Schüller , kinderombudsvrouw  Margrite KalverboerPeter R. de Vries en Job Cohen , die eind jaren ‘90 als staatssecretaris verantwoordelijk was voor asielzaken in Nederland, praten erover bij Pauw.

Meer over: