NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Vrijdag bij Pauw

19 apr 2018
  •  
leestijd 2 minuten
20april
Naaz 20 april
Na drie optredens stond ze al op Lowlands, ze speelde recent op het South By Southwest-festival in Texas, ze nam een single op in New York en ze moet nog 20 jaar worden. Haar eerste EP, Bits of Naaz , kwam vandaag uit. De in Rotterdam opgegroeide Naaz Mohammed zit aan tafel, om te praten over haar aanstaande internationale doorbraak, de hobbels die heeft moeten overwinnen en treedt ze ook op.
Koning en Kelder
Op 30 april viert koning Willem-Alexander zijn eerste lustrum als koning. Dit jaar zit Zijne Majesteit vijf jaar op de troon, een houten jubileum. Bij Pauw maken we met journalist Jort Kelder en cabaretier Martijn Koning de balans van zijn koningschap op.
JoopvandenEnde
Het was een megaklus voor Joop van den Ende : na meer dan drie jaar voorbereiding ging deze week zijn musical over Tina Turner in première op West End in Londen. In de voorstelling komen niet alleen het succes en de hits van de   Queen of Rock ‘n’ Roll  voorbij, maar ook de duistere kanten in haar leven, zoals de tijd waarin haar man Ike haar mishandelde. Joop van den Ende vertelt bij Pauw hoe hij en Tina de première hebben beleefd.
Jesse Klaver 20 april
Oppositiepartijen reageren verontwaardigd op het bericht dat er toch memo's zijn over het afschaffen van de dividendbelasting. Ze vragen het kabinet om de documenten vrij te geven. Eerder reageerden de coalitiepartijen nog ontkennend op de vraag of er tijdens de formatie documenten over de afschaffing op tafel lagen. 
Het bestaan van de memo’s kwam aan het licht na een WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur)-verzoek van twee onderzoekers van de UvA. Jesse Klaver noemt het bestaan van de memo’s ‘explosief’ en schuift aan bij  Pauw . De GroenLinks-leider vraagt zich af wat het kabinet te verbergen heeft.
Ik heb het de coalitie keer op keer gevraagd: op welke stukken baseren zij hun keuze om de dividendbelasting af te schaffen? Die zijn er niet, hielden ze stuk voor stuk vol. Maar ze zijn er wel.

Dit is explosief. Wat heeft het kabinet te verbergen? https://t.co/Zg5SIwwjQW

Meer over: