NPO
Sfeerfoto van Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Dinsdag bij Pauw

17 apr 2018
  •  
leestijd 2 minuten
17 april
André Manuel - FC Twente - 17 april
Komt het nog goed met FC Twente? Cabaretier André Manuel heeft al vanaf z’n elfde een seizoenskaart bij de club en ziet het somber in. Een troost: hij heeft de Tukkers al eens zien degraderen en daarna kwam het toch nog goed. Dinsdag zit hij EN in het stadion bij Twente EN daarna aan tafel bij Pauw .  
Hugo en Adelheid 17 april
Alzheimerfans noemen ze zichzelf. De moeders van journalist Hugo Borst en theatermaker Adelheid Roosen werden allebei dement. Adelheid maakte eerder over het onderwerp een documentaire en theatervoorstelling, Hugo schreef een politiek manifest. Nu vinden ze elkaar in het maken van een tv-serie over Alzheimer . In de Leeuwenhoek gaat over het reilen en zeilen op een gesloten afdeling voor dementen in Rotterdam. 
Meuldijk en Reumer
Gaan 123.000 handtekeningen die vandaag in Den Haag zijn overhandigd een verschil maken voor de grazers van de Oostvaardersplassen? Belinda Meuldijk was één van de actievoerders die dinsdag naar de hofstad was getrokken om aandacht te vragen voor het dierenleed. In Pauw vertelt ze over haar betrokkenheid en dé oplossing voor het probleem. Ook bioloog Jelle Reumer schuift aan om te praten over de kwestie. 
Henk Nijboer en Wouter de Winther NAM/Shell 17 april
Henk Nijboer en Wouter de Winther reageren op het nieuws dat de NAM (Nederlandse Aardgasmaatschappij) minder verantwoordelijk wil zijn voor de afhandeling van de schade door de gaswinning in Groningen. PvdA-Kamerlid Nijboer vreest dat de NAM zich niet aan de afspraken houdt en de Groningers de dupe worden. Wouter de Winther heeft iets meer vertrouwen in de beloftes van de NAM.

Meer over: